Dakbedekking

Materiaal

Een APP/TPO gemodificeerd bitumenmembraan is de basis van het succes dat in het Derbigum Concept is opgesloten en wereldwijd op al meer dan 550 miljoen! m² dak is toegepast. Op een klein aantal m² na van gebouwen welke inmiddels niet meer bestaan, bewijzen deze zelfde m²s ook vandaag nog steeds hun duurzaamheid. Niet voor niets maakt DERBIGUM het verschil tussen geld uitgeven 'aan' en investeren 'in'.


De onderlaag wordt vastgeschroefd door middel van drukverdeel plaat 70mm. Dit is zorgt er voor dat de dakbedekking vast komt te liggen, en er dus geen ballast meer nodig is, in de vorm van grind. Dus geen grind op het dak nodig. Dit heeft tevens als voordeel dat het dak zelf reinigend wordt, bladeren en dergelijke, worden door de wind van het dak verwijderd.


Als de onderlaag is aangebracht, wordt de dakbekking via de brandmethode op de onderlaag bevestigd. Als dak dakbedekking vast is gebrand, worden de dakranden nog een keer voorzien van dakbedekking, in vakjargon stroken. Dit gebeurd omdat het dak daar het zwakst is.


Als het dak is voorzien van dakbedekking en stroken, worden de dakranden voorzien van een zinken deklijst. Voordeel ten opzichte van aluminium daktrim is dat de dakranden niet kunnen losscheuren en dat we zo een duurzaam dak krijgen.


terug